Tässä blogissa tullaan seuraamaan heinä-elokuun vaihteessa 2008 syntyvää Doniol X-pentuetta. Vanhemmiksi on valittu kaksi kaunista, hyväluonteista iloista walesia.

Pentueen isä on komea Wallu (FIN MVA Wesper Nobleman). Wallun olen tuntenut aika pienestä asti ja sen isä oli oma koirani. Wallu on perhekoira, joka asuu kahdessa osoitteessa. Helsingissä kerrostalossa ja omistajien ollessa vapaalla he menevät Hartolaan vapaa-ajan asunnolle. Wallu viihtyy hyvin siellä missä emäntä ja isäntäkin on, mutta toki Hartolassa on mukavampaa. Siellä voi käydä moikkaamassa naapureita ja pääsee uimaan jne. Wallu on käynyt muutamia kertoja näyttelyssä ja taipumuskokeissa, joista tuloksena muotovalio titteli. Wallu on jo kypsään ikään ehtinyt koira, joka ei paljon ole eläinlääkäriä tarvinnut. Lonkat ja silmät on terveet ja keväällä 2008 otettiin vielä varmuuden vuoksi kilpirauhastesti, jonka mukaan Wallu on terve.

Pentueen emä on sijoitusnarttuni Britney (Doniol Petite Chocolate). Britneyn molemmat vanhemmat ovat omia kasvattejani. Britney oli pentueen ainut narttu ja siksi sen aikoinaan sijoitin tähän aika lähelle. Britneylle kävi vähän huonosti pentuna kun sitä puri saksanpaimenkoira ja sen silmä vaurioitui. Onneksi kuitenkaan silmä ei ole haitannut sitä, vaan on lähinnä kosmeettinen vaiva. Näyttelykehissä tosin välillä silmä haittaa ja muutama tuomari on antanut sille EVA:n (ei voida arvostella). Taipumuskokeessa ei silmästä ollut haittaa ja Britney läpäisi ne viime kesänä ensimmäisellä yrityksellä. Britney on kiltti ja helppo koira, joka tuntuu sopeutuvan kaikkialle. Silmää lukuunottamatta ei Britney ole lääkärissä juurikaan käynyt, joten terveenä on tämäkin koiruus pysynyt. Lonkat ja silmä on todettu terveeksi ja kilpirauhanenkin (syksyllä 2007).

Odotan tulevasta pentueesta hyväluonteisia, jonkin verran metsästysominaisuuksia omaavia kauniita waleseja. Aika sitten näyttää mitä pisamanaamoista tulee...